Eveniment

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici: Guvernul va lua imediat o măsură ca alocaţiile să fie asigurate

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici: Guvernul va lua...

Autor: Alina Botezatu

06.03.2019, 21:03 98

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a susţinut, miercuri seara, că Executivul va acorda alocaţiile majorate pentru copii oricât ar încerca preşedintele să stopeze această creştere.

„Am văzut că sunt unii de la PNL, în special, şi domnul preşedinte care se bucură, sperând că decizia se referă la acea creştere a deficitului. Sunt convins că motivul pentru care Curtea a reţinut acest capăt de acuzare, dacă pot spune aşa, este acela legat de procedura parlamentară pentru legea privind plafoanele. Trebuie să existe o corelare între legea plafoanelor şi cea cu bugetul - adică nu putem avea o legea plafoanelor cu plafoane mai mici şi să permită un buget mai mare”, a spus Eugen Teodorovici, miercuri seara, la România TV.

Legea plafoanelor stabileşte un deficit bugetar de 2,55%, iar actualul buget este făcut pe un deficit de 2,76%.

„Mămicile care aşteaptă pentru copiilor alocaţiile majorate trebuie să se gândească la următorul lucru: oricât ar încerca şi PNL-ul şi domnul preşedinte Iohannis să stopeze această măsură va fi un eşec. Guvernul va lua imediat o măsură ca aceste alocaţii să fie asigurate de către Guvern aşa cum am promis”, a adăugat Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO