Eveniment

Minivacanţă în Bucureşti: Calea Victoriei pietonală, piscinele şi parcurile, principalele atracţii

Minivacanţă în Bucureşti: Calea Victoriei pietonală,...

Autor: Radu Tutulan

02.06.2017, 17:38 144

Începând de sâmbătă, Calea Victoriei va redeveni pietonală, astfel că oamenii se pot plimba în zonă.

De asemenea, în Parcul Herăstrău are loc cea de-a cincea ediţie a Festivalului Copiilor, care se desfăşoară în intervalul 1-4 iunie. Astfel, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald, pot participa la ateliere de confecţionat coroniţe cu flori colorate, cusut gherghef. Pe lângă toate acestea, cei mici se vor putea juca elasticul sau pereţelul.

Chiar dacă calendaristic este vară, nu toate piscinele din Bucureşti au fost deschise. În timp ce unele se pregătesc de primii clienţii, urmând a fi deschise zilele următoare, în prima zi din minivacanţa de Rusalii un parc acvatic din Capitală a avut deja primii clienţi, dornici să testeze apa şi să se bronzeze.

"Apa nu este nici rece, nici caldă, e numai bună. Vremea e foarte plăcută aşa că de asta am decis sa vin azi la piscină. Este prima bălăceală pe anul ăsta, iar dacă e vremea bună, poate vin şi zilele următoare", a spus unul dintre tinerii care a fost, vineri, la piscină.

"Datorită copiilor am venit azi la piscină. Nu suntem decât în vizită în Bucureşti, şi am zis că e vreme frumoasă şi merită să venim la ştrand. Iar până acum nu ne-a dezamăgit timpul. Sperăm să fie şi mâine şi poimâine frumos, ca să mai venim aici la baie, la plajă", a spus un alt bărbat.

Ştrandul Drumul Taberei se va deschide pe 11 iunie, la fel şi ştrandul Tineretului, în timp ce ştrandul din Crângaşi va fi redeschis, cel mai probabil, după data de 16 iunie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii acestor parcuri.

În ceea ce priveşte vremea, meteorologii anunţă că va fi frumoasă în cea mai mare parte a ţării iar termperaturile vor fi ridicate, în Capitală maximele ajungând la 29 de grade. În Bucureşti probabilitate de instabilitate atmosferică va fi mai mare sâmbătă seara.

În ţară maximele vor ajunge la 32 de grade, în cursul după-amiezelor de sâmbătă şi duminică, în zona de munte şi în sud-vestul ţării vremea va fi instabilă. La mare va fi soare, temperatura maximă în aer fiind de 24 grade, iar cea a apei mării fiind în jur de 20 grade, anunţă meteorolorgii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO