Eveniment

Mircea Sandu, audiat la DNA ca martor în dosarul lui Vasile Avram

Mircea Sandu, audiat la DNA ca martor în dosarul lui Vasile Avram

Autor: Lupasteanu Catalin

05.10.2011, 13:43 181

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a venit, miercuri, la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care fostul şef al arbitrilor Vasile Avram este cercetat pentru luare de mită.

Mircea Sandu a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţit de avocat, el declarând că a fost citat în calitate de martor în dosarul lui Vasile Avram.

Înaintea lui Mircea Sandu au venit la DNA Constantin Ştefan, secretarul executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi observatorul federal George Ionescu, de la Departamentul administraţie-economic al CCA.

Fostul membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor Constantin Zotta a declarat, miercuri, agenţiei Mediafax, că a fost audiat ca martor de DNA în dosarul lui Vasile Avram.

"Astăzi am fost audiat de DNA timp de zece minute. A fost ceva scurt pentru că am fost audiat în calitate de martor. Am lucrat în cadrul CCA şi m-au întrebat cum funcţionează comisia. A fost ceva normal, cum probabil că vor mai fi chemaţi şi alţi membri ai comisiei în calitate de martori", a spus Zotta.

Fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost arestaţi preventiv în 25 septembrie, într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO