Eveniment

Nadal l-a învins pe Djokovici şi a câştigat pentru a opta oară consecutiv turneul de la Monte Carlo

Autor: Mediafax

22.04.2012, 17:03 112

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 ATP, a câştigat, duminică, pentru a opta oară consecutiv turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, învingându-l în finală pe liderul mondial Novak Djokovici (Serbia), scor 6-3, 6-1.

Cele opt titluri consecutive reprezintă un record pentru circuitul ATP. În plus, Nadal a devenit primul jucător care a câştigat 20 de turnee Masters 1000, devansându-l cu o reuşită pe elveţianul Roger Federer.

Rafael Nadal a pus capăt unei serii de şapte înfrângeri consecutive în meciurile cu Djokovici, toate înregistrate în finale. Ultima sa victorie în faţa sârbului data din 2010.

Este al 42-lea meci consecutiv câştigat de Nadal la Monte Carlo, unde spaniolul a înregistrat o singură înfrângere, în 2003, în faţa argentinianului Guillermo Coria.

Nadal nu mai câştigase un titlu de la succesul său de la Roland Garros, în 2011.

După acest al 47-lea său trofeu din circuitul ATP, el se pregăteşte pentru turneul de la Roland Garros (27 mai - 10 iunie), unde va încerca să depăşească recordul lui Bjorn Borg, câştigând al şaptelea titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO