Eveniment

Nelu Tătaru face anunţul aşteptat de toţi părinţii: Nu va mai fi declaraţia pe proprie răspundere, ci triaj observaţional

Nelu Tătaru face anunţul aşteptat de toţi părinţii:...

Autor: Cosmin Pirv

01.09.2020, 11:46 699

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că părinţii nu vor mai fi obligaţi să dea declaraţie pe proprie răspundere înainte de a-şi trimite copiii la şcoală şi că aceasta va fi înlocuită de un triaj observaţional.

„Nu va mai fi acea declaraţie pe proprie răspundere, va fi triaj observaţional. Când e cazul va urma triaj epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, e cantonat până la o evaluare medicală. Fiecare copil va fi însoţit, şi orice decizie va fi luată cu acordul părinţilor. Copiii de la grădiniţă, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse le vom respecta în funcţie de fiecare scenariu în parte. Credem că majoritatea şcolilor pot opera în scenariul 1, dar rămane la latitudinea şcolilor”, a declarat, marţi, Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că decizia privind scenariile ce vor fi aplicate va fi lăsată la latitudinea şcolilor. Ministrul Sănătăţii a precizat că INPS va prezenta o evaluare a situaţiei pentru fiecare localitate.

„Pe 7 septembrie va fi dată această evaluare, pe 10 consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta DSP-urilor scenarii la care s-au hotărât cum să înceapă anul şcolar. Evaluarea în teritoriu se face de DSP-uri şi ISP-uri. <Libertatea> acordată unităţilor de învăţământ este acea descentralizare. Este esenţială distanţarea sau separatoare între elevi, pentru primul scenariu”, a mai spus Nelu Tătaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO