Eveniment

Nemţii de la Rehau Window Solutions au deschis un centru logistic şi de înfoliere în Cisnădie, judeţul Sibiu, după o investiţie de 10 mil. euro, prin care îşi vor dubla capacitatea de depozitare din România

Nemţii de la Rehau Window Solutions au deschis un centru...

Autor: Alexandra Matei

10.10.2023, 18:28 1650

 Noul centru creează 63 de noi locuri de muncă în comunitatea din Cisnădie.  Prin această investiţie, compania germană va deservi mai uşor pieţe regionale ca Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia.  Centrul logistic are o suprafaţă construită de 52.900 de metri pătraţi.

Compania Rehau Window Solutions, divizie a grupului german Rehau, care produce soluţii pentru ferestre, instalaţii şi mobilă, a deschis un centru logistic şi de înfoliere în Cisnădie, judeţul Sibiu, în urma unei investiţii de 10 mil. euro.

Noul centru creează 65 de noi locuri de muncă, iar în perioada următoare va dubla capacitatea de depozitare a companiei germane din România.

„Investiţia de la Cisnădie reprezintă încă un pas făcut de divizia Window Solutions în direcţia creşterii competitivităţii şi capacităţii de deservire a pieţei locale, dar şi pentru urmărirea strategiei Rehau Window Solutions de extindere globală şi apropiere de partenerii şi clienţii din regiune. Centrul logistic din judeţul Sibiu ne deschide calea spre a deveni un furnizor de sisteme, construind un întreg ecosistem în jurul ferestrelor şi serviciilor. (...) Sunt convins că România va fi în continuare un loc propice dezvoltării viitoare a afacerilor Rehau Window Solutions, pentru că dispune de personal calificat şi de potenţial crescut”, a spus Carsten Heuer, CEO al Rehau Window Solutions, în timpul evenimentului de inaugurare a centrului logistic.

Centrul logistic şi de înfoliere este construit pe un teren de 200.000 de metri pătraţi şi are o suprafaţă de 52.900 de metri pătraţi, din care 7.000 de metri pătraţi deservesc zona de distribuţie, 1.800 de metri pătraţi zona de laminare, iar restul, birourile şi zona de mentenanţă.

Centrul logistic de la Cisnădie este parte a strategiei de creştere globale a grupului Rehau şi va ajuta compania Rehau Window Solutions să deservească mai uşor piaţa regională şi clienţii, datorită apropierii de drumurile europene.

Astfel, produsele Rehau Window Solutions vor pleca din Sibiu în toată România, cât şi către ţările est-europene din proximitate - Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. 

„Existenţa liniei de înfoliere este un avantaj suplimentar, întrucât această capacitate sporeşte valoarea serviciilor diviziei pe piaţa internă şi regională”, a adăugat Paul Chipriean, director al Window Solutions Rehau România, prezent de asemenea la ceremonia de inaugurare a centrului logistic.

Compania germană, prezentă de aproape trei decenii pe piaţa locală, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 282 mil. lei, potrivit datelor publice, în creştere cu 12% faţă de anul precedent. Profitul de aproape 30 mil. lei a fost cu 36% peste cel din 2021, iar numărul mediu de angajaţi s-a apropiat de 100, arată aceleaşi date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO