• Leu / EUR4.9479
  • Leu / GBP5.5370
  • Leu / USD5.1794
Eveniment

Nicolae Ciucă: Salut decizia CE privind sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile

Nicolae Ciucă: Salut decizia CE privind sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile

Autor: Gabriel Pecheanu

08.08.2022, 15:50 54

Premierul Nicolae Ciucă spune că, prin aprobarea schemei de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile, România este mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin PNRR în materie de energie verde.

România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în materie de energie verde, ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane EUR pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile. Salut decizia de astăzi a Comisiei Europene şi am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri, prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependenţa de combustibili fosili şi să dezvoltăm în ţară producţia de hidrogen din surse regenerabile. Diversificarea surselor de energie este o prioritate, mai ales în contextul actual, iar orientarea către surse alternative este firească, din grijă faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare. La rândul nostru, ne vom continua într-o manieră coordonată şi coerentă eforturile pentru atingerea la termen a ţintelor şi jaloanelor pe care ni le-am asumat prin PNRR”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul aminteşte de discuţiile periodice de lucru în cadrul Comitetului de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru a fi la zi cu evoluţia demersurilor care se fac la fiecare nivel.

„Valorificăm toate oportunităţile de finanţare pe care le avem prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă al UE, având în vedere că pentru 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv schemele de ajutor de stat, avem stabilite termene de lansare în 2022. La nivelul guvernului, avem pregătite soluţiile pentru asigurarea cofinanţărilor necesare implementării lor şi pentru a pune în valoare banii europeni în beneficiul cetăţenilor români şi al economiei naţionale”, încheie Ciucă.

Comisia Europeană a aprobat, luni, o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane de euro pusă la dispoziţie prin intermediul „MRR” pentru a sprijini producţia de hidrogen din surse regenerabile.

Scopul măsurii este să contribuie la dezvoltarea hidrogenului din surse regenerabile, în conformitate cu obiectivele Strategiei UE pentru hidrogen şi cu Pactul verde al UE.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9479
Diferență: 0,085
Ieri: 4.9437
Azi: 5.1794
Diferență: 0,8077
Ieri: 5.1379
Azi: 5.5370
Diferență: -0,2576
Ieri: 5.5513
Azi: 5.2155
Diferență: 0,3869
Ieri: 5.1954