Eveniment

Nicuşor Dan anunţă: Lucrările de modernizare a reţelei de termoficare în zona Pantelimon avansează

Nicuşor Dan anunţă: Lucrările de modernizare a...

Autor: Laura Buciu

07.10.2022, 09:12 50

Lucrările de modernizare a reţelei de termoficare de pe şantierul din zona Pantelimon avansează, a spus, vineri, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a dat asigurări, vineri, că lucrările de modernizare a reţelei de termoficare de pe şantierul deschis în zona Pantelimon avansează. Până acum, au fost schimbate conducte preizolate pe o lungime de 1,3 km, între Bd. Chişinău şi Şoseaua Pantelimon, iar în prezent se fac probe de presiune pe acest tronson, pentru a fi dat în funcţiune şi exploatare.

„În perioada următoare, se vor executa lucrări de modernizare a racordurilor aferente punctelor termice. Acestea se vor face şi în sezonul rece, fără a afecta furnizarea agentului termic. Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud – Pantelimon, cu o lungime totală de 12 km”, a spus Dan, pe pagina sa de Facebook.

Acestea sunt executate de Asocierea Elasco Electronic SRL – Sicor SRL, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 50 milioane lei fără TVA.

Şantierul a fost deschis în luna iulie, iar termenul de execuţie este de 12 luni, conform contractului.

Magistrala I Sud – Pantelimon deserveşte 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice din cartierele Pantelimon şi Colentina.

Pe acest tronson s-au înregistrat foarte multe avarii, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de la instalare, din anii 1975-1977, potrivit edilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO