Nimeni nu mai vrea „la ţară“. Eurostat: Patru din zece fermieri români au 65 de ani sau mai mult. Doar 7,5% dintre fermieri sunt mai tineri de 40 de ani

20 iul 2018 Autor: Roana Rotaru

Din cei 3,4 milioane de fermieri din România, doar 7,5%, respectiv 255.000 de persoane, au sub 40 de ani, potrivit datelor Eurostat, agricultura fiind un sector agreat de puţini tineri, nu doar în România, ci la nivelul întregii UE.

Cei mai mulţi fermieri români, peste 1,5 milioane de persoane sau 44%, au 65 de ani sau mai mult, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2016.

„Tinerii fug rupând pământul de agricultură spre alte meserii mai bănoase. Până acum a fost un domeniu prost remunerat, însă lucrurile s-au schimbat de când România a intrat în UE şi au apărut subvenţiile. În plus, pentru a demara o afacere în agricultură este nevoie de capital, bani pe care tinerii nu îi au“, a spus Toma Dinu, decanul Facultăţii de Management Agricol, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.07.2018

 
Cuvinte cheie:
„la tara“
, Eurostatm
, studfiu
, fermieri romani
, agricultura
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide