Eveniment

Noi detalii despre şpaga de la ANAF: Prejudiciul adus la bugetul statului se ridică la 357 milioane de euro

Autor: Vanghele Ovidiu Mihai

02.03.2011, 16:47 34

Firmele implicate în dosarul în care Nicolae Adrian Gavrilă,consilier superior la ANAF, a fost arestat împreună cu un avocatbucureştean au produs bugetului statului un prejudiciu de 357 demilioane de euro, care a fost constatat de Garda Financiară şiAutoritatea Naţională a Vămilor.

"În perioada 2009 - 2010, Garda Financiară şi AutoritateaNaţională a Vămilor, instituţii subordonate ANAF, au finalizat maimulte acte de control la mai multe societăţi implicate în aceastăspeţă, fiind stabilit un prejudiciu total în valoare de 357 demilioane de euro adus bugetului general consolidat, constând în ceamai mare parte din accize şi taxă pe valoare adăugată. Totodată,ANAF, prin Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, asesizat şi a înaintat actele de control organelor de urmărirepenală în vederea continuării cercetărilor", se precizează într-uncomunicat al ANAF referitor la "speţa Celestini" remis, miercuri,agenţiei Mediafax.

Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul DirecţieiGenerale de Coordonare a Inspecţiei Fiscale din Agenţia Naţionalăde Administrare Fiscală, a fost reţinut, miercuri, de procuroriianticorupţie, pentru că ar fi cerut şi primit mită în schimbul unorintervenţii în favoarea unor firme ale unui denunţător. Alături deel, în acest dosar a fost ridicat şi avocatul bucureştean MariusStăncescu. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO