Eveniment

Noi investiţii în infrastructura din sud: începe proiectarea Drumului Expres Bucureşti-Alexandria şi va urma Craiova-Lugoj

Noi investiţii în infrastructura din sud: începe proiectarea Drumului Expres Bucureşti-Alexandria şi va urma Craiova-Lugoj

Drumul Naţional 6 Bucureşti – Alexandria este unul dintre cele mai aglomerate din ţară, cu un nivel de trafic de peste 30.000-40.000 de maşini pe zi, valori comparabile cu cele ale DN1.

Autor: Bogdan Alecu

11.05.2021, 00:06 7830

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat ieri licitaţia pentru drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria. De o auto­stradă sau drum expres care să lege Alexandria de Bucureşti se discută din 2004 iar proiectul a fost promis de mai multe guvernări, însă abia acum se fac primii paşi în această direcţie.

Drumul Naţional 6 Bucureşti – Alexandria este unul dintre cele mai aglomerate din ţară, cu un nivel de trafic de peste 30.000-40.000 de ma­şini pe zi, valori comparabile cu cele ale DN1.

Alexandria a atras în 2019 cea mai mare investiţie străină din acel an, japonezii de la Koyo investind 125 mil. euro în fabrica de rulmenţi din Teleorman. Mai mult, Koyo Alexandria reprezintă cea mai mare investiţie japoneză realizată în România, iar în fabrica de acolo sunt realizate inclusiv echipamente.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO