Eveniment

Noua lege a sănătăţii a fost lansată în dezbatere publică

Noua lege a sănătăţii a fost lansată în dezbatere...

Autor: Ioana David

03.07.2012, 10:56 491

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de lege pentru reformarea sistemului de sănătate, principalele modificări aduse fiind reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate şi organizarea şi funcţionarea spitalelor.

"Aveam nevoie de această lege. În prezent, sistemul sanitar este centralizat şi hiperreglementat. Un asemenea sistem necesită un control puternic, ceea ce lipseşte. Lipsa acestui control induce un comportament incorect în sistem care este resimţit atât de personalul medical, cât şi de către populaţie. De asemenea, sistemul acuză monopolul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi lipsa de transparenţă a acestei instituţii, dar şi monopolul Ministerului Finanţelor Publice în colectarea şi alocarea fondurilor către Sănătate. Nu în ultimul rând, nemulţumirea a crescut în rândul populaţiei pentru serviciile medicale, la fel ca şi nemulţumirea cadrelor medicale din sistem", a spus Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii.

Vedeţi proiectul aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO