Eveniment

Noua pistă a Aeroportului Iaşi va fi inaugurată în 21 august, dar lucrările vor continua

Noua pistă a Aeroportului Iaşi va fi inaugurată în 21...

Autor: Florin Gheţău

07.08.2014, 00:00 276

Cristian Adomniţei a inspectat, miercuri, şantierul de la aeroportul din Iaşi, el afirmând că lucrările sunt în grafic şi că, începând cu 21 august, noua pistă va fi operabilă.

”Este cel mai mare proiect pe care l-a avut Iaşiul după Revoluţie. Inaugurarea noii piste va avea loc joi, 21 august, începând cu ora 9.30. Ieşenii vor putea asista la aterizarea primului avion pe noua pistă a aeroportului din Iaşi. În prezent muncim intens pentru a turna ultimele straturi de asfalt. Turnăm întâi straturile laterale de uzură pentru a putea da front de lucru companiei care lucrează la amenajarea balizajului perimetral de la pistă. Începând cu 21 august, traficul se va muta integral pe noua pistă”, a declarat şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

El a spus că sunt deja construiţi 2.150 de metri din noua pistă, iar în noiembrie va fi terminată întreaga pistă, care măsoară 2.400 de metri.

Potrivit lui Adomniţei, avioanele vor putea ateriza şi decola din 21 august pe noua pistă, urmând ca ”lucrările să continue în paralel, şi pentru finalizarea celorlalţi 250 de metri”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO