Eveniment

Noul regulament al STB: Amenda pentru neplata călătoriei cu transportul în comun ajunge la 500 de lei

Noul regulament al STB: Amenda pentru neplata...

Autor: Nicolae Oprea

26.11.2018, 16:18 1405

Noul regulament al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) prevede o creştere a amenzii pentru neplata unei călătorii, de la 150 la 500 de lei, dar pot plăti jumătate din această sumă, în termen de 15 zile, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB). 

Amenda pentru neplata unei călătorii cu transportul public din Bucureşti, administrat de Societatea de Transport Bucureşti, fostă RATB, este de 500 de lei, potrivit noului regulament aprobat recent de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti Ilfov.

Reprezentanţii STB au declarat, pentru MEDIAFAX, că deocamndată nu se pun în practică aceste amenzi, pentru că societatea nu are încă tipizatele de amenzi, însă în curând se va face anunţul oficial al intrării în vigoare a noilor amenzi.

Astfel, în curând, călătorii care vor fi depistaţi fără plata călătoriei vor primi 500 de lei amendă, dar pot plăti jumătate din această sumă, în termen de 15 zile, la direcţia de impozite şi taxe de care contravenientul aparţine.

Călătorii vor avea, în continuare, posibilitatea plăţii pe loc a suprataxei de 50 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO