Eveniment

Număr record de expozanţi români la târgul transport logistic München

Număr record de expozanţi români la târgul transport...

Autor: Bogdan Alecu

16.05.2023, 17:28 230

32 de companii din România au participat între 9 şi 12 mai 2023 la transport logistic München, cel mai important eveniment de profil din lume, care reuneşte toţii factorii de decizie din sectorul transport şi logistică. AHK România – Camera de Comerţ Româno-Germană, a organizat totodată un stand comun pentru opt companii: Cartrans Preda SRL, Devega SRL, Port Bazinul Nou SA, Port of Constanţa - Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Rozoti Prodcom SRL, Systembau S.P.S. SRL, TTS Transport Trade Service SA şi WDP - Warehouses De Pauw Romania SRL.

Este un număr record de expozanţi, având în vedere că este al doilea an când România vine la acest târg, prima data participând cu şapte reprezentanţi în 2019.

Cei doi directori generali ai Messe München, Stefan Rummel şi dr. Reinhard Pfeiffer, consideră că transport logistic a dovedit că „industria este o sursă de mare inspiraţie în aceste vremuri pline de provocări. Oamenii vor să vadă lucrurile mişcându-se, avansând, progresând. Ceea ce am văzut şi am experimentat aici în cele patru zile, ca idei şi tehnologie, a fost într-adevăr unic. În concluzie: nimic nu se întâmplă fără logistică”.

După patru ani de pauză, transport logistic München a demarat în 2023 în forţă, demonstrând nerăbdarea industriei de a relua întâlnirile. Astfel, în cele patru zile pline de târg a fost înregistrat cel mai mare număr de expozanţi internaţionali de până acum: 2.320 prezenţi, 1.390 au venit din străinătate, ceea ce înseamnă o creştere de 60% comparativ cu ediţia anterioară din 2019. Spaţiul expoziţiei, închiriat în totalitate, a fost de 127.000 de metri pătraţi (în 2019: 125.000 mp), cu 10 hale şi un sistem de cale de rulare în zona exterioară. După Germania, topul primelor zece ţări ca număr de expozanţi sunt: Olanda, Italia, Belgia, Franţa, Austria, China, Turcia, Spania, Polonia şi Marea Britanie. În total au participat 67 de ţări (în 2019: 63 de state). Peste 75.000 de vizitatori din peste 120 de ţări (2019: 63.893 vizitatori din 125 de ţări) au venit la târgul internaţional de industrie pentru logistică, mobilitate,  IT şi managementul lanţului de aprovizionare, de la centrul expoziţional din München. Numărul vizitatorilor internaţionali a crescut cu 50 la sută, fiind cel mai mare de până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO