Eveniment

Numărul global de infecţii cu coronavirus a înregistrat cel mai slab ritm de creştere de la începutul pandemiei

Numărul global de infecţii cu coronavirus a...

Autor: Eduard Ivanovici

18.02.2021, 13:33 163

Numărul global de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 2,7 milioane între 7 şi 14 februarie, cu 2,5% peste datele din săptămâna precedentă, ceea ce reprezintă cel mai slab ritm de creştere de la începutul pandemiei, fiind cu aproape 50% sub ritmul înregistrat luna trecută, scrie Bloomberg.

În medie, decesele cauzate zilnic de COVID-19 au ajuns la aproximativ 10.000 în ultimele zile, de la un maxim de 18.000 la mijlocul lunii ianuarie.

Totuşi, datele au fost influenţate prea puţin de programele de vaccinare, iar trendul se datorează în mare parte numărului mic de teste din perioada sărbătorilor de iarnă şi furtunilor de zăpadă din Statele Unite.

De asemenea, este mult prea devreme pentru a declara victorie împotriva coronavirusului. Noile tulpini prezintă o ameninţare reală şi ar putea provoca o creştere semnificativă a infecţiilor în următoarele luni.

Atingerea unei imunităţi de turmă la nivel mondial ar putea dura câţiva ani, conform datelor colectate de Bloomberg, în timp ce transportul aerian ar putea reveni la nivelurile pre-pandemie abia în 2024, potrivit Organizaţiei Mondiale a Comerţului (WTO).

Până acum au fost administrate 186 de milioane de vaccinuri anti-coronavirus în 82 de ţări. Ultima rată de inoculare a fost de 6,34 de milioane de doze pe zi.

În Uniunea Europeană au fost vaccinaţi peste 23 de milioane de oameni, fiind acoperită 5,25% din populaţia blocului comunitar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO