Eveniment

O persoană rănită în incendiul din Colectiv a murit la Floreasca, numărul deceselor a ajuns la 38

O persoană rănită în incendiul din Colectiv a murit...

Autor: Elvira Gheorghita

07.11.2015, 12:26 5652

Repezentanţii Spitalului Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre pacienţii internaţi în unitatea sanitară în urma incendiului din clubul Colectiv a decedat din cauza arsurilor grave de pe corp şi a arsurilor de căi respiratorii.

Numărul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 38, după ce sâmbătă au decedat doi pacienţi internaţi în Spitalul de Arşi şi câte unul din spitalelele Floreasca şi Universitar, iar alţi doi au decedat în Olanda, unde au fost transferaţi pentru tratament.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam.

Unul dintre cei doi pacienţi care au decedat este cetăţean italian şi după incendiul din clubul Colectiv a fost internat la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Alte două persoane care au fost rănite în incendiul din clubul Colectiv - Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) - au murit sâmbătă, la opt zile după tragedia din 30 octombrie.

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

Ionuţ Cosmin Popescu avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi era de o săptămână în comă indusă. În 30 octombrie, Ionuţ Popescu era în clubul Colectiv împreună cu prietena lui, care a murit în acea seară.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a murit, sâmbătă, Ionuţ Maior (27 de ani). Soţia acestuia este internată tot în Spitalul Universitar, aceasta fiind detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

Managerul Spitalul Universitar, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul care a decedat avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze.

"În cursul acestei dimineţi, starea unuia dintre pacienţii internaţi în secţia de Terapie Intensivă în urma evenimentului de la clubul Colectiv s-a agravat şi, în ciuda eforturilor medicilor, acesta a decedat. Starea celorlalţi pacienţi internaţi rămâne staţionară", se arată într-un comunicat de presă al SUUB.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat că, sâmbătă, mai sunt spitalizate 107 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, din care 48 în stare gravă şi critică.

Sâmbătă dimineaţă, 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO