Eveniment

Oamenii de afaceri, atenti la utilizarea fondurilor UE

06.07.2007, 18:53 19

Nemultumiti de modul in care au fost gestionate fondurile europene de preaderare, reprezentantii oamenilor de afaceri si ai societatii civile au decis crearea unui grup de monitorizare a utilizarii fondurilor care vor fi alocate Romaniei de UE dupa integrare.
"Mediul de afaceri este intr-un stres mai mare ca oricand. Ne-am pus speranta in fondurile structurale si, avand experienta felului in care au fost utilizate fondurile de preaderare, suntem ingrijorati. Acest grup de monitorizare va fi unul de presiune asupra autoritatilor pentru a obtine din partea lor termene pentru corelarea activitatii", a declarat ieri Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
La randul sau, Dumitru Constantin, presedintele Confederatiilor Patronatelor din Industrie considera ca fara acest instrument de monitorizare "banii vor fi risipiti". "Sunt convins ca banii vor veni si vor fi risipiti fara a fi atinsa tinta. Ne e teama ca aceste sume vor fi cheltuite in scopuri personale si nu in interese publice", a afirmat Constantin.
Grupul, din care vor face parte reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor, societatii civile si mediului de afaceri, va urmari aprobarea Programelor Operationale Sectoriale, modul de depunere a proiectelor, selectia acestora, decontarile si rambursarile din fondurile europene si desfasurarea lucrarilor de importanta nationala.
Intrebat de ZF daca are incredere in abilitatea grupului de a-si atinge obiectivele, presedintele AOAR a spus ca inca de la infiintare grupul de monitorizare "a starnit agitatie in randul autoritatilor prin aceasta combinatie a patronatelor, sindicatelor, societatii civile si a mediului de afaceri". "Grupul arata ca exista un consens asupra actiunilor celor din administratia publica", a mai spus Pogonaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO