Eveniment

Oana Popescu este noul secretar de stat pentru afaceri europene al Ministerului Muncii

Oana Popescu este noul secretar de stat pentru afaceri...

Autor: Mediafax

04.09.2016, 13:00 1182

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii, Oana Popescu, directorul şi co-fondatorul Centrului Global Focus, think-tank independent de politică externă şi analiză strategică, este, începând de vineri, noul secretar de stat pentru afaceri europene la Ministerul Muncii. Numirea a fost făcută la propunerea ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, prin decizia primului ministru Dacian Cioloş.

Printre altele, Oana Popescu a mai fost şi director de programe al Institutului Aspen România şi consilier la Comisia de Politică Externă a Senatului Românei. A activat ca jurnalist în domeniul politicii externe şi afacerilor europene, dar şi în social, tineret şi educaţie, pe probleme ce ţin de protecţia copilului şi a persoanelor defavorizate, incluziune socială, violenţă domestică, reintegrarea dependenţilor de droguri, a celor bolnavi de SIDA şi a persoanelor fără adăpost.

În ceea ce priveşte educaţia, noul secretat de stat "a absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, a făcut un masterat în analiză şi soluţionare de conflict la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi specializări în democratizare, reconstrucţie post-conflict şi noi tipuri de ameninţări la Yale University din Statele Unite, unde a fost şi profesor-asistent şi în leadership internaţional la Harvard – Kennedy School of Government şi Bucerius. A fost, de asemenea, bursier Fulbright, a participat la alte stagii de pregătire în Danemarca, Germania, Serbia (Kosovo), SUA şi la Bruxelles şi bursier al Fondului Visegrad în Polonia", se arată în comunicatul Ministerului.

Reprezentanţii Ministerului Muncii sunt de părere că Oana Popescu poate promova imaginea României în străinătate, având experienţă în analiza şi elaborarea de politici şi acţiuni care să conecteze agenda naţională a ţării la cea europeană, regional şi globală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO