• Leu / EUR4.9457
  • Leu / GBP5.7676
  • Leu / USD4.6170
Eveniment

Olguţa Vasilescu: Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai Dreapta, joi au sărbători cu şampanie şi apoi au văzut 1.000 de km de autostradă construiţi de PNL, au văzut trenurile aducânt Diaspora acasă, au văzut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis şi au văzut cum au dat năvală investitorii străini

Olguţa Vasilescu: Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai Dreapta, joi au sărbători cu şampanie şi apoi au văzut 1.000 de km de autostradă construiţi de PNL, au văzut trenurile aducânt Diaspora acasă, au văzut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis şi au văzut cum au dat năvală investitorii străini

Autor: Departamentul Politic

12.10.2019, 12:20 565

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu l-a criticat sâmbătă pe Victor Ponta spunând că din cauza trădării lui, PSD, un partid de 40%, va ajunge în opoziţie. Vasilescu i-a transmis şi un mesaj făcând referire la fabula "Toporul şi pădurea", de Grigore Alexandrescu.

"Joi am pierdut guvernarea. Vestea bună este că foatrte curând românii o să poată să facă o comparaţie. Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai Dreapta, joi au sărbători cu şampanie şi apoi au văzut 1.000 de km de autostradă construiţi de PNL, au văzut trenurile aducânt Diaspora acasă, au văzut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis şi au văzut cum au dat năvală investitorii străini.

Sigur că toate lucrurile acestea nu s-au întâmplat şi nici nu o să se întâmple. O să vadă cum li se taie veniturile, IT-iştii vor vedea cum o să le crească impozitele, o să vadă toţi angajaţii cum trebuie să meargă la lucru sâmbăta şi o să vadă bugetarii cum vor fi concediaţi. De ce credem că se întâmplă? pentru că s-au mai întâmplat? De ce nu îl credem pe Iohannis acum că nu vor tăia pensiile şi salariile. Pentru că asta ne-a spus Băsescu în 2009 şi ştim ce s-a întâmplat", a spus Olguţa Vasilescu.

"Acum îşi pregătesc discursurile pentru greaua moştenire. Numai că acest guvern a reuşit să plaseze în Europa pe locul întâi în Europa ca şi creştere economică. Vom vedea Guvernul nou marţi. De ce marţi? Pentru că luni este ultima zi de week-end pentru Iohannis şi miercuri e prima zi de week-end pentru Iohannis, dar sâmbătă vor veni cu bugetul pentru anul viitor. Cred că vor şti ce să facă. Vor dubla bugetul de la servicii, bugetul Admisnitraţiei Prezidenţiale, pentru că trebuie Iohannis bani de deplasări. În schimb vor tăia vouchere pentru vacanţă", a mai spus fostul ministru al Muncii.

Aceasta l-a criticat şi pe Victor Ponta, considerând că trădarea lui a dus PSD în Opoziţie.

"Vă imaginaţi scena cu Cîţu şi Caramitru lucrând la buget. Tragic e altceva. Că un partid care a luiat 20% trece la putere şi un partid care a luat 40% trece în opoziţie. Cum s-a întâmplat asta? Prin trădarea lui Victor Ponta care ne spune că are sute de mesaje de la pesedişti. Eu zic să se uite în frigider că acolo vede mesajele noastre. Şi dacă tot îi plac fabulele lui La Fontaine, aş vrea să îi aduc mainte de fabula lui Grigore Alexandrescu- "Toporul şi Pădurea": Un bătrân merge să taie stejarii din pădure şi nu poate pentru că toporul nu avea coadă, dar găseşte un stejar dispus să dea din trunchiul său pentru a se face această coadă de topor. Cu cozile de topor şi cu echipa lui Barna, acest domn înalt ca bradu...şi mai era ceva ca gardul, dar nu îmi aduc aminte ce, care s-a oprit cu educaţia la clasa a VII-a, ne vorbeşte despre meritocraţie. Aceştia oameni au dat guvernul jos. Şi ei trebuie de marţi să vină la guvernare", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

În momentul în care a fost pomenit numele lui Victor Ponta, social democraţii aflaţi la lansarea programului de candidat al Vioricăi Dîncilă, de la Romexpo, au huiduit.

Victor Ponta a reacţionat, joi, în plenul Parlamentului, după afirmaţiile făcute de Viorica Dăncilă despre acesta. Liderul Pro România a citat din La Fontaine, susţinând că „nu există om atât de deştept încât să îl convingă pe un prost că e prost”.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9457
Diferență: -0,0303
Ieri: 4.9472
Azi: 4.6170
Diferență: -0,3281
Ieri: 4.6322
Azi: 5.7676
Diferență: -0,9922
Ieri: 5.8254
Azi: 4.7889
Diferență: -0,0543
Ieri: 4.7915