Eveniment

Oprescu reziliaza contractul pentru centrul istoric. Apolodor este in pole-position

Oprescu reziliaza contractul pentru centrul istoric. Apolodor este in pole-position

Sedesa lucreaza din 2006 la patru strazi, printre care si Lipscani, motiv pentru care Oprescu a decis rezilierea contractului

22.10.2009, 23:22 111

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat ieri ca a reziliatrecent contractul cu firma spaniola Sedesa, care se ocupa dereabilitatea centrului istoric, pentru restul de zece strazi ramasenereabilitate urmand sa fie realizate licitatii publice.

Compania spaniola pastreaza contractul pentru patru strazi,lucrarile fiind insa realizate de un subantreprenor, Apolodor,detinut de omul de afaceri Radu Ouatu. Apolodor a realizat dejalucrari de 1 mil. euro, prin care au realizat reabilitarea straziiLipscani intr-o luna.

"Firmei Sedesa ii raman de finalizat patru strazi cu caresocietatea s-a luptat in ultimii patru ani, pentru acestea fiinddeja alocati aproximativ 750.000 de euro", a spus Oprescu.Oficialii Sedesa nu au confirmat daca intr-adevar contractul pentrulucrarile de reabilitare a centrului istoric a fost reziliat de PMBsi nici care este situatia platilor. Pe de alta parte oficialiiApolodor s-au aratat interesati de continuarea lucrarilor dincentrul istoric, compania finalizand de altfel si lucrarile pestrada Lipscani.

"Valoarea lucrarilor efectuate pana acum se ridica la un milionde euro, suma neachitata de firma Sedesa. Apolodor si altisubcontractori de specialitate au preluat in luna august executialucrarilor pe strazile Lipscani si Gabroveni reusind sa dea incirculatie strada Lipscani", au declarat reprezentantii Apolodor,companie cu afaceri de 95 mil. euro. Din cauza neonorarii platilorde catre firma Sedesa, in prezent Apolodor a sistat lucrarile lastrada Gabroveni.

De asemenea, Oprescu va propune Consiliului General rectificareabugetului Primariei. Datoriile PMB catre Apa Nova se ridica lacirca 103 mil. euro, din care 51 mil. euro sunt penalitati obtinutein instanta de catre societatea de utilitati. Potrivitviceprimarului Mircea Raicu banii vor fi luati de la AdministratiaStrazilor si Directia Transporturi si Infrastructura, respectiv dinbugetul de investitii, si vor fi redirectionati si catre lucrarilede la Stadionul Lia Manoliu.

In plus primarul Capitalei a anuntat ca a somat societateaMillennium Building Development sa sisteze lucrarile la CathedralPlaza si ca a solicitat Tribunalului Bucuresti sa constatenulitatea concesionarilor terenurilor, pe motiv ca acesteconcesionari ar fi fost efectuate abuziv de catre primariianteriori din 2002 si 2006.

De asemenea Oprescu a apreciat ca autorizatia de constructie asocietatii este expirata.

"Domnul primar se afla intr-o grava eroare de informare iaranuntul demonstreaza necunoasterea legislatiei in vigoare (...)autorizatia noastra de constructie este valabil", au comentatoficialii Millennium Building Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO