Eveniment

Opt din zece manageri de companii din România vor să crească investiţiile în digitalizare

Dinu Bumbăcea, country managing partner, PwC România: Majoritatea companiilor au investit în ultima vreme în tehnologie şi vedem că 85% spun că vor să investească mai mult.

Dinu Bumbăcea, country managing partner, PwC România: Majoritatea companiilor au investit în ultima vreme în tehnologie şi vedem că 85% spun că vor să investească mai mult.

Autor: Cristina Bellu

18.08.2021, 00:05 196

♦ Dinu Bumbăcea, PwC: Transformarea digitală a surclasat în 2021 eficientizarea operaţională, prioritară în ultimii ani.

Majoritatea (85%) directorilor generali din România planifică creşteri ale investiţiilor în transformarea digitală, în următorii trei ani, segment care a urcat pe primul loc în topul domeniilor pentru care executivii vor aloca mai multe fonduri, notează un raport al PwC România.

„Transformarea digitală a surclasat în 2021 eficientizarea operaţională care a fost prioritară în ultimii ani şi care ne-am fi aşteptat să rămână dominantă, mai ales pe fondul crizei sanitare, aşa cum a fost în criza financiară din urmă cu un deceniu. Orientarea spre digitalizare este atât un efect al situaţiei din ultimul an şi jumătate, în care tehnologiile au însemnat inclusiv supravieţuirea afacerilor, cât şi o mai mare conştientizare, tocmai datorită acestui context recent, că viitorul aparţine digitalizării“, explică Dinu Bumbăcea, country managing partner, PwC România.

Întrebaţi despre modul în care şi-au schimbat intenţiile de investiţii ca urmare a crizei provocate de pandemie, directorii generali din România au menţionat în ordine, după transformarea digitală (85%), iniţiativele în vederea eficientizării costurilor (83%), stilul de conducere - leadership şi dezvoltarea talentelor (79%), securitatea cibernetică (76%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO