Eveniment

Pandemia aruncă în aer spitalele din ţară. Au mai rămas 32 de paturi ATI libere, cinci dintre acestea fiind în Bucureşti

Pandemia aruncă în aer spitalele din ţară. Au mai...

Autor: Andreea Tobias

22.09.2021, 13:42 51

32 de paturi ATI-COVID sunt libere la această oră în ţară. În Cluj, Iaşi sau Timişoara nu mai este niciun pat liber. Bucureştiul are 5 paturi libere.

Miercuri la nivel naţional există 1.163 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 5 paturi libere la acest moment.

Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate sunt în:

Bihor – 2
Braşov -2
Bucureşti – 5
Constanţa- 2
Hunedoara – 3
Ialomiţa – 4
Satu Mare - 1
Sibiu – 4
Tulcea – 1
Vrancea - 8.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO