Eveniment

Patronul restaurantului în care ar fi mâncat shaorma copilul de 3 ani care a murit, audiat

Patronul restaurantului în care ar fi mâncat shaorma...

Autor: Florin Zafiu

21.05.2018, 17:00 2481

Bărbatul a fost asistat de un avocat, au precizat sursele citate. După deschiderea dosarului, procurorii i-au audiat pe părinţii copilului decedat.

Un băieţel de trei ani a decedat, vineri, după ce ar fi consumat shaorma infectată cu salmonela, împreună cu părinţii.

Părinţii copilului au fost şi ei internaţi, în urma intoxicării.

Salmonela, bacteria din cauza căreia a murit băieţelul, se transmite prin ouăle de raţă, prin sosurile folosite la shaorma sau prin intermediul mâinilor murdare. Parchetul a deschis un dosar în urma decesului copilului.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului a exlicat că instituţiile statului nu îşi fac datoria în ceea ce priveşte controalele pe care ar trebui să le efectueze în cazul unităţilor de tip fast-food.

"Vina o poartă şi instituţiile statului, pentru că nu realizează controale frecvente în astfel de unităţi alimentare publice. Igiena este esenţială în unităţile de tip fast food. Acest caz nu doar la Bucureşti a fost observat, dar şi la Iaşi unde în ultima săptămână au fost internate 100 de persoane din cauza bacteriei salmonela. (...) Shaormua este periculoasă datorită unor sosuri realizate cu alimente crude, adică maionezele care se fac din gălbenuş crud", a afirmat preşedintele APC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO