Eveniment

Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciul este de peste 4 mil. lei

Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe...

Autor: Mediafax

20.10.2016, 10:28 232

Potrivit IGPR, poliţiştii din Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 34 de mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Ialomiţa şi Dâmboviţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul serviciilor de publicitate.

În perioada 2008-2013, reprezentanţii a 13 societăţi comerciale ar fi înregistrat fiscal şi declarat achiziţii fictive de bunuri şi servicii în suma totală de peste 12.000.000 lei de la şase firme cu comportament tip "fantomă". Pentru a crea aparenţe de legalitate privind operaţiunile desfăşurate şi disimularea provenienţei sumelor de bani, reprezentanţii societăţilor beneficiare au transferat în conturile societăţilor "fantomă" peste 13.000.000 lei, de unde au fost retraşi numerar şi remişi ulterior beneficiarilor.

Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.000.000 lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 20 persoane. Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice — Sector 5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO