Eveniment

Persoanele decedate sâmbătă şi duminică în urma incendiului de la Colectiv aveau insuficienţă organo sistemică

Persoanele decedate sâmbătă şi duminică în urma...

Autor: Elvira Gheorghita

08.11.2015, 18:34 432

"Persoanele decedat în ultimele zile aveau insuficienţă organo sistemică. Au cedat atât plămânii, rinichii, inima, ficatul, dar şi sistemul respirator, cardiac, renal", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, dr. Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

Până duminică, legiştii au făcut autopsiile în cazul tututor celor 44 de persoane care au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv, incusiv pentru cele două persoane decedate în Olanda, unde fuseseră transportate la spitale.

"Până astăzi, inclusiv, au fost autopsiate la INML un număr de 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la faţa locului. Au fost aduse sâmbătă inclusiv cele două persoane transportate în Olanda", a mai spus medicul.

În cazul primelor 26 de victime care au murit în club, în timpul incendiului, cauza decesului a fost intoxicaţia cu monoxid de carbon şi cu alte gaze extrem de toxice.

Duminică, activitatea medico-legală s-a desfăşurat în toate laboratoarele instituţiei, pentru ca familiile victimelor din Colectiv să îşi poată ridica rudele.

Totodată, INML a făcut, duminică, mai multe precizări legate de victimele cărora le-au fost făcute autopsiile.

"Reamintim că începând cu data de 31 octombrie INML a suspendat taxele instituţiei cu privire la îmbălsămare şi igienizare, singurele două taxe pe care le percepe instituţia către public privind persoanele decedate şi care sunt prevăzute de lege. Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv nimeni nu are de achitat nicio taxă instituţiei medico-legale pentru a ridica persoana decedată", arată INML.

Reprezentanţii INML mai spun că reprezintă o instituţie medicală, care nu desfăşoară activităţi funerare, nu procură obiecte funerare, sicrie sau locuri de veci, astfel că familiile victimelor nu trebuie să se adreseze instituţiei cu astfel de solicitări.

"Pentru orice serviciu funerar, inclusiv transportul persoanelor decedate, cu respect rugăm familiile îndoliate să nu se adreseze INML, care nu are astfel de prestataţii şi să aleagă pentru aceste servicii firme funerare după propriile lor opţiuni, astfel încât atunci când se prezintă la INML pentru a ridica persoana decedată aceste firme să fie la rândul lor prezente. ctul de identitate este un document obligatoriu spre a fi prezentat la Primărie, la serviciul de evidenţa al populaţiei, în vederea obţinerii documentelor de deces (certificatul de deces)", mai susţin reprezentanţii INML.

Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Clubul Colectiv a ajuns la 35, după ce duminică seară a murit şi bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO