Eveniment

Peste tot în Europa, traderii se pregătesc pentru noaptea Referendumului

Peste tot în Europa, traderii se pregătesc pentru...

Autor: Departamentul Economic

23.06.2016, 09:57 88

"Este o oportunitate unică pentru traderi, ceva ce nu s-a mai văzut de la Miercurea Neagră din 1992 (n.red. ziua când guvernul britanic a retras lira din sistemul de schimb european)", a spus un trader citat de Bloomberg.

Toţi bancherii aşteaptă rezultatele votului, sondajele, orice urmă care să le indice direcţia în care se îndreaptă Marea Britanie.

"Toate birourile sunt în modul de război. Volatilitatea este aşteptată să explodeze", a spus Frederic Ponzo, managing partner la GreySpark Partners, o firmă de consultanţă.

JPMorgan Chase a închiriat camere de hotel lângă Canary Wharf, la fel şi Barclays, care chiar şi-a trimis ieri o parte din angajaţi acasă pentru a fi odihniţi astăzi.

Având în vedere că sondajele arată o luptă strânsă între cele două tabere, traderii vor fi legaţi de butoanele "sell" sau "buy" imediat ce primele vor fi făcute publice vineri dimineaţa.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO