• Leu / EUR4.9214
  • Leu / GBP5.5631
  • Leu / USD4.5250
Eveniment

Piaţa de asigurări fierbe. Dosarele trecutului ies din sertare. Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, arestaţi preventiv pe 30 de zile

Piaţa de asigurări fierbe. Dosarele trecutului ies din sertare. Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, arestaţi preventiv pe 30 de zile

Autor: Departamentul Corespondenti

05.03.2016, 22:46 1335

Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea şi Oprea Carabulea.

De asemenea, mandate de arestare preventivă pe 30 de zile au primit şi Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năsaru.

De asemenea, Tribunalul Sibiu a decis arestarea la domiciliu a Mariei Cosa şi a Georgetei Crideanu.

Cele şapte persoane pot contesta decizia Tribunalului Sibiu în termen de 48 de ore de la comunicare.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost reţinuţi miercuri, alături de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru, de procurorii DIICOT Sibiu, în urma percheziţiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au făcut miercuri 13 percheziţii la Sibiu şi Bucureşti , iar surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional, în condiţiile în care Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor. Scopul grupului era săvârşirea unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Procurorii susţineau că au indicii că cei care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, "în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România".

Astfel, "aceştia, profitând de funcţiile deţinute au efectuat demersuri de natură sa tergiverseze si să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurări deţinuta şi controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel încât sa nu reiasă deficiente grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună", adăugau sursele citate.

De asemenea, procurorii susţineau că nereguli ar fi fost identificate şi la nivelul departamentului IT, fiind făcute demersuri pentru a schimba situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună.

Vineri, Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Carabulea, reţinuţi alături de alte cinci persoane într-un dosar de delapidare şi spălare de bani, au fost puşi în libertate de Tribunalul Sibiu, deoarece le-au expirat mandatele de reţinere, iar instanţa a amânat pronunţarea.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9214
Diferență: -0,0366
Ieri: 4.9232
Azi: 4.5250
Diferență: -0,8632
Ieri: 4.5644
Azi: 5.5631
Diferență: -0,8219
Ieri: 5.6092
Azi: 4.9374
Diferență: -0,188
Ieri: 4.9467