Eveniment

​Piaţa hotelieră locală va adăuga aproape 20 de hoteluri de patru şi cinci stele până la sfârşitul lui 2023

​Piaţa hotelieră locală va adăuga aproape 20 de...

Autor: Miruna Diaconu

06.09.2022, 11:07 409

Piaţa hotelieră locală îşi continuă dezvoltarea, iar până în 2023, 18 hoteluri noi vor fi deschise în Bucureşti şi în ţară, confrom raportului Real Estate “Romanian Hotel Market” al companiei Crosspoint Real Estate. Multe dintre aceste proiecte au fost anunţate în perioada pandemiei, ceea ce arată că deşi piaţa a fost puternic lovită de criza sanitară, interesul investitorilor nu a scăzut.

“Două tendinţe importante şi oarecum divergente au apărut pe piaţa hotelieră în acest an. În primul rând, conflictul Rusia-Ucraina a provocat un aflux de refugiaţi în ţările vecine, ceea ce a dus la o creştere rapidă a ratei de ocupare a hotelurilor în întreaga ECE, în special în Polonia şi România. Această creştere a fost, însă, contrabalansată de scăderea turismului intern, o consecinţă a ridicării restricţiilor internaţionale de călătorie. Astfel, gradul de ocupare, deşi mai mare decât cel înregistrat în 2020-2021, a rămas sub nivelurile pre-pandemie”, spune Ilinca Timofte, Head of Research, Crosspoint Real Estate.

Piaţa in Bucureşti este cea care va numără cele mai multe proiecte noi din industria hotelieră, astfel, în Capitală vor fi deschise şase noi hoteluri până în 2024. Unele dintre cele mai importante proiecte care urmează a fi deschise sunt Corinthia Grand Hotel du Boulevard, Swissotel şi Novotel Living.

Pe lângă proiectele mari, investitorii s-au concentrat şi pe renovări, ceea ce au însemnat noi investiţii în piaţa hotelieră.

„Acest interes sporit al investitorilor a condus la o pondere puţin mai mare a sectorului hotelier în volumele totale de investiţii pentru 2021 şi S1/2022. Încă foarte afectată de perturbările avute în timpul pandemiei de COVID-19, industria hotelieră este pe cale să se confrunte cu noi provocări dar şi cu noi oportunităţi în perioada următoare”, explică Ilinca Timofte.​​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO