Eveniment

Pierderile totale ale companiilor de stat sunt de 1,2 miliarde de lei. Toate companiile de stat listate la bursă sunt pe plus

Pierderile totale ale companiilor de stat sunt de 1,2...

Autor: Răzvan Botea

06.03.2024, 17:14 1723

Pierderile totale ale companiilor de stat sunt de 1,2 miliarde de lei. Toate companiile de stat listate la bursă sunt pe plus, a spus Mihai Precup, preşedintele preşedintele Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), agenţia care controlează toate companiile de stat.

AMEPIP a fost înfiinţată cu scopul introducerii principiilor de guvernanţă corporativă în companiile de stat, precum transparenţa, răspunderea sau responsabilitatea faţă de shareholderi şi stakeholderi.

„Ne dorim foarte mult să atragem expertiză din mediul privat. Avem un instrument care pune la dispoziţie toate poziţiile publice în consiliile de administraţie ale întreprinderilor publice. În loc să mergeţi pe site-urile ministerelor, la nivelul AMEPIP, pe site, am dezvoltat un instrument unde veţi avea consolidate toate posibilităţile existente azi pentru consiliile de administraţie”, a spus Mihai Precup.

Practic, agenţia se va implica atât în procesul de selecţie a membrilor Consiliilor de Administraţie (CA), cât şi în monitorizarea acestora. Cu toate acestea, încă nu au fost atraşi oameni din mediul privat în AMEPIP, motivul fiind, potrivit lui Mihai Precup, că nu a fost destul timp. Agenţia are în acest moment 33 de angajaţi, din 88, cât este organigrama.

Pe site-ul agenţiei vor fi publicate, de asemenea, toate posturile disponibile în CA-urile companiilor de stat: „Probabil veţi găsi peste 100 de posturi disponibile în consiliile de administraţie ale companiilor de stat la nivel central.”

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO