Eveniment

Ploieştiul este singurul oraş din România care va începe proiecte de eficientizare energetică la case

Ploieştiul este singurul oraş din România care va...

Autor: Daniel Lazar

26.03.2023, 18:56 3222

Primăria Municipiului Ploieşti, împreună cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile “AE3R Ploieşti-Prahova”, participă la Proiectul European LIFE ReHABITA, care este finanţat de către Comisia Europeană, prin Apelul de Proiecte LIFE 2022 şi are o valoare totală de 1.948.986,81 euro, din care 128.220,24 euro este bugetul alocat Municipiului Ploieşti.

Primăria Ploieşti participă la acest proiect alături de reprezentanţi ai municipalităţii din Lorca – Spania, ca şi coordinator, Plovdiv – Bulgaria, Saldus – Letonia şi Gospić – Croaţia ca şi parteneri.

Pentru a reduce lipsa accesului la servicii energetice moderne, proiectul, care se va derula pe o perioadă de 4 ani, începând cu luna august 2023, va avea ca scop principal promovarea renovărilor energetice profunde ale stocului de clădiri ale UE, recunoscut ca fiind ineficient din punct de vedere energetic.

„În ultimii ani am implementat proiecte privind eficienţa energetică doar la unităţile locative din blocuri. Nu este drept faţă de ploieştenii care locuiesc la case, iar pe noi ne preocupă confortul tuturor ploieştenilor. De aceea, am reuşit să fim primul oraş din România şi printre cele cinci din Europa care vom demara proiecte de renovare şi reabilitare energetică a caselor individuale. Este un proiect pilot în România pe care ne dorim să îl dezvoltăm şi să devină un exemplu de bune practici”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Astfel, prin intermediul proiectului LIFE ReHABITA se va înfiinţa, la nivelul Municipiului Ploieşti, un birou de asistenţă, prin intermediul căruia cetăţenii vor avea acces la informaţiile legate de etapele de renovare a clădirilor în care locuiesc. În acest fel, cei care îşi doresc să locuiască într-o casă eficientă, din punct de vedere energetic, se pot prezenta la acest birou unic, unde personalul abilitat le va oferi soluţii inovatoare privind eficienţa energetică, precum şi informaţii privind mecanismele de finanţare a acestor proiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO