Eveniment

PMB: Peste 18 milioane de lei, redirecţionaţi de la infrastructură la plata gazelor

PMB: Peste 18 milioane de lei, redirecţionaţi de la...

Autor: Andreea Traicu

27.10.2017, 08:03 842

Primăria Capitalei anunţă că, la şedinţa de marţi, se va lua în discuţie rectificarea bugetară, proiect prin care se propune redirecţionare a 18,5 milioane de lei de la patru proiecte de infrastructură pentru plata în avans a gazelor naturale.

Primăria susţine că se propune disponibilizarea sumelor care, "din motive obiective, nu pot fi cheltuite până la sfârşitul acestui an, mare parte din aceste sume urmând a fi utilizate pentru plata în avans a necesarului de gaze naturale pentru producţia agentului termic".

Instituţia susţine că în acest sens se vor încheia patru convenţii de plată în avans pentru producerea agentului termic către populaţie, pentru iarna 2017-2018, Radet estimând cantitatea de agent termic necesară pentru asigurarea căldurii şi a apei calde, având la bază mediile pe anii precedenţi.

"În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură de la care vor fi diminuate anumite sume, vă informăm ca, prin proiectul de rectificare bugetară, se redirecţionează 18,5 milioane de lei de la patru proiecte pentru care, până la sfârşitul acestui an, nu pot fi făcute plăţi, pentru plata în avans a gazelor naturale", anunţă Primăria.

Proiectul Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu este unul de la care se redirecţionează fonduri, fiind necesară, potrivit PMB, contractarea unor lucrări ce nu au fost prevăzute în contractul de bază, şi anume: iluminat public, semaforizare şi separatoare de flux din beton.

"Dat fiind faptul ca procedura de achiziţie se va finaliza până la sfârşitul anului 2017, lucrările de execuţie pot începe abia la începutul anului 2018, dacă o permit conditiile meteo, deci nu pot fi finanţate până la finele acestui an:, explică Primăria.

Reabilitarea sistemului rutier şi a liniilor de tramvai Şoseaua Pantelimon presupune prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor, iar lucrările la penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti - Piteşti nu pot fi executate în totalitate din cauza întârzierilor generate de relocarea reţelelor electrice aflate în amplasamentul lucrărilor, arată instituţia.

În ceea ce priveşte un alt proiect amânat, de la care vor fi redirecţionaţi bani, reabilitatea sistemului rutier şi a liniilor de tramvai pe Bdul Liviu Rebreanu, "finalizarea obiectivului este condiţionată de găsirea unui amplasament pentru construcţia Park&Ride. Totodată, desfinţarea unui imobil, ce se află pe amplasamentul lucrării, este condiţionată de emiterea Autorizaţiei de desfiinţare de către Primăria Sector 3. Aceste probleme determină o întârziere a lucrărilor faţă de graficele de execuţie şi implicit a plăţilor, cea ce impune micşorarea prevederilor bugetare", precizează Primăria Capitalei.

Bani ar putea fi luaţi şi de la RADET, propunându-se diminuarea bugetului cu 68 milioane lei, bani prevăzuţi pentru modernizarea unor centrale termice, acţiune care se va realiza în anul 2018.

Potrivit sursei citate, "Administratia Străzilor propune diminuarea creditelor bugetare cu suma de 37 milioane de lei, creditele de angajament rămânând nemodificate". Suma era prevăzută pentru achiziţia unor utillaje

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO