Eveniment

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul de la Romexpo

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul de la Romexpo

Autor: Alexandru Toader

28.09.2021, 15:11 93

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul din weekend. Sancţiunea a venit pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Peste 5.000 de persoane au participa la Congresul PNL, în decurs de două zile.

Partidul Naţional Liberal a primit o amendă de 10.000 de lei pentru organizarea congresului PNL de weekend-ul trecut, a anunţat şeful Poliţiei Capitalei. Partidul condus de Florin Cîţu a fost sancţionat pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

Organizatorii congresului PNL au fost sancţionat, astfel, pentru nerespectarea măsurilor sanitare. Suma de 10.000 de lei în acest caz este valoarea maximă în cazul în care nu sunt respectate măsurile sanitare împotriva COVID-10.

Poliţia Capitalei a transmis că nu au fost respectate măsuri esenţiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, dar şi că în momentul votului a fost o aglomeraţie foarte mare şi nu s-a respectat distanţarea. Oamenii legii vor viziona imaginile pentru a-i identifica pe cei care nu au purtat mască în interior şi vor trimite eventualele amenzi la domicilii.

PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria şi IGSU cu privire la organizarea congresului PNL: „Nu respectă rigorile legale în vigoare şi, ca atare, capătă aspectul infracţiunii sancţionate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu preşedintele Iohannis! – încalcă orice restricţii, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar naţional de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei”, a scris pe Facebook, vineri, Marcel Ciolacu.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: