Eveniment

Poliţia germană a evacuat Târgul de Crăciun din Bonn după descoperirea unui colet suspect

Poliţia germană a evacuat Târgul de Crăciun din Bonn...

Autor: Mircea Olteanu

23.12.2017, 04:15 1018

Târgul de Crăciun din oraşul german Bonn a fost evacuat vineri seara în urma descoperirii unui colet suspect, a anunţat poliţia, care a precizat că la faţa locului au fost trimişi genişti şi un robot de deminare pentru a investiga pachetul, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Poliţia a evacuat o mare parte din târg în jurul orei locale 21 (ora României, 22), iar geniştii continuă să examineze obiectul suspect, a anunţat un reprezentant al autorităţilor după cinci ore.

"Presupunem că nu este ceva periculos, însă continuăm să investigăm", a declarat purtătorul de cuvânt. Oficialul a precizat că obiectul a fost descoperit cu puţin timp înainte de încheierea programului târgului, astfel că zona nu era aglomerată.

Nivelul de alertă în Germania este foarte ridicat după atacul cu vehicul de anul trecut de la un târg de Crăciun din Berlin, în urma căruia au murit 12 persoane.

La începutul acestei luni, poliţia germană a evacuat parţial Târgul de Crăciun de la Potsdam, după ce o farmacie aflată în apropiere a primit un colet ce conţinea artificii, fire şi cuie.

Autorităţile au comunicat ulterior că autorii acestei acţiuni au încercat să şantajeze firma de cutrierat care a livrat coletul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO