Poziţia mediului de afaceri privind amnistia fiscală: 8 din 10 întreprinderi nu susţin măsura legislativă

31 iul 2018 Autor: Răzvan Botea

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR: Au fost răspunsuri realiste şi responsabile din partea mediului de afaceri. Deşi unii respondenţi s-au declarat interesaţi personal de amnistia fiscală, în cea mai mare parte răspunsurile au fost negative în ceea ce priveşte susţinerea acesteia

♦ Pe site-ul Ministerului de Finanţe, pe „lista neagră“ a datornicilor la stat figurează 100 de companii de stat a căror pondere în datoriile celor 500 de companii de pe listă este de 80%.

Aproape 8 din 10 întreprinderi din România nu susţin măsura amnistiei fiscale, dar în acelaşi timp 4 din 10 declară că sunt interesate personal de această măsură, arată un sondaj realizat de Consiliul Naţional al Între­prinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Au fost răspunsuri realiste şi responsabile din partea mediului de afaceri. Deşi unii respondenţi s-au declarat interesaţi personal de amnistia fiscală, în cea mai mare parte răspunsurile au fost negative în ceea ce priveşte susţinerea acesteia“, a spus Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în cadrul unui eveniment al organizaţiei pe care o conduce.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2018

 
Cuvinte cheie:
mediul de afaceri
, amnistia fiscală
, întreprinderi
, măsura legislativă
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide