Eveniment

Premierul bagă capul în pământ şi refuză să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat care planează deasupra lui Lucian Bode: Există justiţie în România, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanţei

Premierul bagă capul în pământ şi refuză să se...

Autor: Petru Mazilu

30.01.2023, 14:35 47

Nicolae Ciucă, premierul României şi liderul PNL, a refuzat să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiţie în România, a spus Ciucă.

Declaraţiile au fost făcute luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

„Există justiţie în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanţei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (...) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO