Eveniment

Premierul despre programul de guvernare: Asta e menirea politicienilor: ceea ce promit să realizeze

Premierul despre programul de guvernare: Asta e menirea...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.01.2017, 18:33 44

”Noi avem un scandenţar foarte bine pus la punct pe care îl vom urmări. Aşa cum se urmărea scadenţarul pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2007, în acelaşi mod vom urmări acest scadenţar pe fiecare minister în parte, pe fiecare trimestru, fiecare lună, fiecare săptămână, astfel încât tot ceea ce am promis cetăţenilor în discurs să se şi întâmple. Asta e menirea politicienilor: ca ceea promit trebuie să şi realizeze. Îmi doresc ca toate lucrurile pe care le-am amintit în discurs să putem să le facem, sunt convins că putem să le facem dacă respectăm ceea ce aminteam mai devreme: responsabilitate şi respect pentru cetăţeni”, a spus Sorin Grindeanu.

El a fost întrebat de jurnalişti şi despre acuzaţiile potrivit cărora guvernul ar fi unul ”personal al lui Liviu Dragnea”.

”Am văzut foarte multe lucruri în aceste zile şi pot să vă sun că suntem un guvern politic, un guvern al unei coaliţii PSD-ALDE. La componenţa Guvernului, pe partea PSD, am lucrat împreună cu domnul preşedinte Liviu Dragnea şi nu doar. Toate aceste lucruri mi se par forţate, dar rămâne viitorul să-mi întărească spusele de acuma”, a comentat Grindeanu.

În topul promisiunilor nerespectate din campania electorală din 2012 se regăsesc construcţia a 1.200 de kilometri de autostradă, reorganizarea administrativ-teritorială, crearea unui milion de noi locuri de muncă sau limitarea politizării la miniştri şi la secretarii de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO