Eveniment

Premierul Florin Cîţu anunţă când revenim la normalitate: La sfârşitul lunii iulie România ar putea ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va permite o redeschidere totală a economiei

Premierul Florin Cîţu anunţă când revenim la...

Autor: Dorin Oancea

05.04.2021, 12:20 6325

La sfârşitul lunii iulie România ar putea ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va permite o redeschidere în totalitate a economiei, a declarat luni într-o conferinţă de presă premierul Florin Cîţu. 

Premierul spune că în condiţiile în care în aprilie sunt aşteptate 8,3 milioane de doze de vaccin, iar la finele lunii mai un scenariu pesimist indică vaccinarea a 5 milioane de persoane, iar unul optimist vaccinarea a 6,5 milioane de persoane. 5 milioane de persoane reprezintă 35% dintre adulţi, procent care face posibilă o revenire a economiei.

Cîţu a insistat asupra necesităţii vaccinării şi a implicării cultelor şi autorităţilor locale, spunând că numărul persoanelor înregistrate în platformă este de 767.000, din care au fost notificate 442.000.

Premierul spune că evoluţia zilnică a numărului de cazuri se află într-o faţă de platou, de circca o săptămână, remarcând o stabilizare în Bucureşti, o scădere în Ilfov, precum şi o scădere în Timişoara.

În Bucureşti se remarcă şi o scădere a indicatorului de îmbolnăviri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO