Eveniment

Premierul interimar Florin Cîţu, înainte de reluarea negocierilor cu PSD pentru programul de guvernare: Este bizar să vorbim despre măsurile pe care eu le-am contracarat în programul lui Dragnea

Premierul interimar Florin Cîţu, înainte de reluarea negocierilor cu PSD pentru programul de guvernare: Este bizar să vorbim despre măsurile pe care eu le-am contracarat în programul lui Dragnea

Autor: Cosmin Pirv

14.11.2021, 11:33 120

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat duminică, înainte de reluarea negocierilor cu PSD pentru programul de guvernare, că este bizar să vorbească astăzi despre măsurile pe care le-a contracarat în programul lui Liviu Dragnea.

„Nu e un blocaj, sunt încă divergenţe referitoare la modul în care noi vedem să administrăm o economie. Noi am arătat că se poate să ai şi venituri bugetare mai mari fără să creşti taxe şi să ai o redistribuţie pe care o face piaţa. Noi aşa credem că, fără intevenţia statului, se pot redistribui resursele economiei echitabil. De partea cealaltă se doreşte intervenţia statului, aşa se crede că se poate redistribui avuţia. Este bizar să vorbim astăzi despre măsurile pe care eu le-am contracarat în programului lui Dragnea, şi taxe de solidaritate şi impozit pe venit global, sunt mai multe acolo. Opinia mea este că nu sunt de acord, le-am atacat atunci, când eram în opoziţie, ar fi culmea să le intoducem astăzi, nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că nu funcţionează”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se iau în calcul concedieri în rândul bugetarilor, Florin Cîţu a spus: „Simplificaţi foarte mult lucrurile. Nu, aici este este vorba despre măsurile pe care le avem în PNRR: reforma pensiilor pe contributivitate, refoma salarizării, să legăm salarizarea de perfomanţă în sectorul bugetar şi de o eficientizare a aparatului public.(...) Vă spun ce ne spun nouă oamenii: aparatul bugetar este supradimensionat, salariile sunt prea mari, serviciile pe care le primim de la stat nu sunt efciciente şi eu vreau performanţă de la angajaţii din domeniul public, vreau să fie bine plătiţi cei care fac perfomanţă. Iar cei care sunt acolo pe pile şi pe prietenii să nu mai existe acolo, asta e ideea”, a mai spus Cîţu.

„PNL a spus că e nevoie de o reformă a administraţiei publice pe care am început-o în acest an şi aşa putem să găsim resurse şi pentru creşteri de salarii şi creşteri de pensii”, a adăugat preşedintele PNL.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470