Eveniment

Premierul Ludovic Orban: Gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate şi relaxarea măsurilor. Este prematur să anunţăm pachete de măsuri pentru relansarea economiei

Premierul Ludovic Orban: Gândim fiecare pas posibil...

Autor: Răzvan Botea

22.04.2020, 00:00 396

Premierul României Ludovic Orban a spus că guvernul se concentrează în acest moment pe analiza modului în care măsurile restrictive din cauza coronaviruslui se vor relaxa şi a modului în care se va reveni la normalitate.

„Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate şi relaxarea măsurilor. Pentru fiecare relaxare luăm în calcul riscul epidemiologic şi doar după o evaluare serioasă vom face pasul spre revenire la normalitate”, a declarat Orban la televiziunea publică.

De asemenea, el mai spune că este prematur ca guvernul să publice măsuri pentru relansarea economiei post-criză medicală, deoarece pachetul este încă în analiză.

„La ora actuală suntem într-o evaluare a impactului epidemei asupra diferitelor ramuri economice. Suntem într-o evaluare a resurselor pe care le putem mobiliza. De asemenea facem o analiză a instrumentelor care să susţină o revenire în activitatea economică pe fiecare domeniu in parte. Deja avem câteva certitudini, aşteptăm şi alte decizii de la nivel european pentru a vedea ce instrumente vor fi susţinute. Cred că este prematur să anunţăm un pachet de măsuri, pentru că nu avem încă imaginea de ansamblu”, a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO