Eveniment

Premierul Marcel Ciolacu despre introducerea impozitului progresiv: După ce România îşi va termina restanţa de a digitaliza ANAF, atunci statul român ar putea avea un impozit progresiv

Premierul Marcel Ciolacu despre introducerea impozitului...

Autor: Mediafax

04.10.2023, 17:20 411

România ar putea avea un impozit progresiv după ce România îşi va termina restanţa de a digitaliza ANAF, declară premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat de când va putea România să aibă un impozit progresiv, Ciolacu a răspuns: „în primul rând, după ce îşi termină România, statul român, restanţa de a digitaliza ANAF. Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă se trece sau se revine la o adevărată taxă unică, dar care să fie unică de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă”.

Premierul s-a declarat unul dintre susţinătorii impozitării progresive.

Mai departe, întrebat dacă banii de la Uniunea Europeană pot fi în pericol, prim-ministrul a spus că „pericolul cel mai mare a fost să plătim o amendă de 0,5 din PIB pentru că ar exista posibilitatea să nu respectăm acordul asumat de stat de 4,4% în ceea ce priveşte deficitul. Acest lucru este depăşit total după discuţiile avute (...), deci din punctul meu de vedere ne îndreptăm către normalitate şi e bine să ne concentrăm ce avem fiecare de făcut”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO