Eveniment

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Energiei Toma Petcu să meargă la Hunedoara

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Energiei...

Autor: Gabriel Pecheanu

05.10.2017, 15:24 86

"Se efectuau lucrări de montare a unor stâlpi de susţinere într-o zonă de mierit. În timpul acestor lucrări s-a produs o prăbuşire. În urma prăbuşirii, opt din cei 11 mineri au reuşit să iasă la suprafaţă, trei dintre ei sunt în continuare acolo. Nu ştim care este situaţia. Am convocat de urgenţă echipa de intervenţie şi de salvare. Ea a fost constituită şi a intrat în mină. Căutările sunt în plin proces şi aşteptăm şi suntem încrezători că vor avea rezultate deosebite”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Energiei, Toma Petcu.

El a mai spus că, în urma solicitării premierului Mihai Tudose, va pleca de urgenţă la Lupeni în cursul zilei de joi, la bordul unui elicopter pus la dispoziţie de MAI.

Accidentul a avut loc joi după-amiaza, iar potrivit primelor informaţii mai mulţi mineri au reuşit să iasă la timp. Trei angajaţi au fost însă surprinşi de malul de pământ.

Prefectul de Hunedoara, Fabius Szekely, a precizat că a fost anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă şi că se va face o anchetă privind condiţiile de lucru din mina Lupeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO