Eveniment

Preşedintele Comisiei Europene: România poate proteja frontierele Schengen

Preşedintele Comisiei Europene: România poate proteja...

Autor: Catalina Mihai

14.02.2014, 16:10 717

"România ar trebui să intre în zona Schengen cât mai curând posibil, întrucât a îndeplinit toate criteriile", a precizat Jose Manuel Barroso, în cadrul conferinţei comune de presă cu preşedintele Traian Băsescu.

Întrebat cum poate ajuta CE România pentru a intra în Spaţiul Schengen, preşedintele Executivului european a subliniat că decizia aparţine statelor membre.

"Trebuie să respectăm legea, în cele din urmă este decizia statelor membre (de a admite România în Schengen - n.r.). Comisia Europeană şi-a făcut treaba într-un mod transparent. Credem că din punct de vedere tehnic, România a îndeplinit toate criteriile. Am făcut verificări peste verificări şi credem că România este un partener de încredere pentru a proteja frontierele Schengen în cazul în care statele membre acceptă România în Spaţiul Schengen", a spus Barroso.

Preşedintele CE şi-a exprimat speranţa că se va putea găsi o soluţie în acest sens, mai ales că aceasta a fost "una dintre cele mai mari aspiraţii ale cetăţenilor români: libertatea şi mai mare pe care o oferă Schengen".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO