Eveniment

Preşedintele Iohannis: „Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin atâţia vor fi primiţi şi vor primi ajutorul şi asistenţa ce li se cuvine”

Preşedintele Iohannis: „Refugiaţii trebuie ajutaţi....

Autor: Andreea Tobias

16.03.2022, 18:58 442

România va primi atâţia refugiaţi câţi vin, declară la Chişinău preşedintele Klaus Iohannis.

Răspunzând unei întrebări despre capacitatea de primire a României, Iohannis a spus: „România va primi atâtea refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean”.

Vor fi primiţi toţi refugiaţii care caută refugiu în România, dar şi cei care nu ai loc în Republica Moldova.

„Nu intenţionez, nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă. Este vorba despre valori în care credem. Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin atâţia vor fi primiţi şi vor primi ajutorul şi asistenţa ce li se cuvine. Este minim minimorum cât putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns prin agresiunea Rusiei”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a menţionat deschiderea hub-ului de la Suceava şi a spus că, dacă va fi nevoie, vor fi deschise şi alte hub-uri.

„Nu vreau să fiu înţeles greşit. Nu încurajez pe nimeni din Ucraina să îşi părăsească casa şi să vină încoace, dar toţi cei care se simt ameninţaţi de război şi vor să vină la noi vor fi primiţi”, a conchis Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO