Eveniment

Preşedintele Iohannis: România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin Republicii Moldova

Preşedintele Iohannis: România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin Republicii Moldova

Autor: Cosmin Pirv

29.12.2020, 13:28 344

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Chişinău, că România va sprijini vaccinarea anti-Covid a cetăţenilor din Republica Moldova, prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin.

„Susţinerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetăţenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea la Chişinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experţi români care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autorităţile de specialitate ale Republicii Moldova şi implicarea acestora”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul vizitei pe care o face marţi la Chişinău.

Şeful statului a spus că România va furniza, aşa cum a mai făcut-o până acum, şi medicamente, echipamente medicale şi de protecţie pentru îngrijirea pacienţilor de Covid-19 din republica Moldova.

La rândul său, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a spus că dozele de vaccin vor fi destinate lucrărilor medicali.

„Ne buurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieţi şi ne vor ajuta să oprim răspândirea infecţiei”, a spus Maia Sandu.

AFACERI DE LA ZERO