Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, despre creşterea preţurilor la carburanţi: „Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică”

Preşedintele Klaus Iohannis, despre creşterea...

Autor: Mediafax

10.03.2022, 18:50 931

Creşterea preţurilor la carburanţi a plecat de la o singură staţie de benzină, însă se pare că informaţia a fost amplificată artificial şi a dus la aproape un val de panică, spune Klaus Iohannis: „Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică”.

„O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false. Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situaţia de ieri, care de fapt a pornit de la o singură staţie de benzină, însă se pare că informaţia a fost amplificată artificial şi a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică şi trebuie să fim foarte atenţi şi cu informaţiile pe care le primim, iar jurnaliştii serioşi şi redacţiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informaţii preiau şi duc mai departe”, spune, joi, Klaus Iohannis înaintea reuniunii informale a Consiliului European.

Şeful statului a fost întrebat dacă este pregătită România pentru o campanie de combatere a ştirilor false.

„Atâta vreme cât războiul continuă, putem să ne aşteptăm la orice încercare de a influenţa economiile europene prin fake news. De aceea trebuie să fim foarte precaut şi da, statul este pregătit pentru a interveni în astfel de campanii”, conchide Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO