Eveniment

Preţul petrolului depăşeşte din nou pragul de 100 de dolari

Preţul petrolului depăşeşte din nou pragul de 100 de...

Autor: Dorin Oancea

13.07.2022, 14:56 758

Petrolul a crescut uşor miercuri, la o zi după ce a coborât sub 100 de dolari pe baril pentru prima dată din aprilie, creşterile fiind limitate de un raport privind aprovizionarea din SUA care arată o creştere a stocurilor şi de prudenţa înainte de datele privind inflaţia din SUA, scrie Reuters.

În pofida unei pieţe restrânse, investitorii au vândut contractele futures pe petrol din cauza temerilor că majorările agresive ale ratelor pentru a opri inflaţia vor încetini creşterea economică şi vor afecta cererea de petrol. Preţurile au scăzut cu peste 7% marţi, în tranzacţii volatile.

Petrolul Brent a crescut cu 80 de cenţi, sau 0,8%, la 100,29 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate a câştigat 74 de cenţi, sau 0,8%, la 96,58 dolari.

Brent a scăzut puternic de la atingerea valorii de 139 de dolari în martie, aproape de maximul istoric atins în 2008. Reînnoirea restricţiilor COVID-19 în China a cântărit asupra pieţei în această săptămână.

Scăderea cotaţiilor futures ale ţiţeiului nu s-a reflectat încă în piaţa puternică a petrolului fizic.

În atenţia investitorilor miercuri se află datele privind preţurile de consum din iunie din SUA, care, potrivit economiştilor, vor arăta că inflaţia americană a accelerat la 1,1% pe lună şi 8,8% pe an.

Iar pentru piaţa petrolului, în centrul atenţiei va fi cel mai recent raport de aprovizionare din SUA al Energy Information Administration. Analiştii se aşteaptă la o scădere a stocurilor de ţiţei şi benzină.

De asemenea, piaţa urmăreşte vizita preşedintelui american Joe Biden în Orientul Mijlociu, unde se aşteaptă ca acesta să ceară Arabiei Saudite şi altor producători din Golf să crească producţia de petrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO