Eveniment

Previziuni pentru salarii în 2023. Salariile din România vor avea o creştere mediană de 6,3% anul acesta. Cel mai mult vor creşte cele din producţia echipamentelor de transport şi cele din comerţ

Previziuni pentru salarii în 2023. Salariile din...

Autor: Ramona Cornea

09.04.2023, 10:31 1971

În producţia echipamentelor de transport creşterea salarială mediană previzionată este de 12,3%, iar în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul creşterea mediană previzionată este de 11,5% Creşteri semnificative vor fi şi în agricultură, logistică, servicii nefinanciare şi high-tech Circa 38% dintre organizaţiile din high-tech care intenţionează să mărească salariile sau să ofere o sumă forfetară pentru a ţine pasul cu rata inflaţiei le vor creşte în aprilie 2023.

Salariile din România vor avea o creştere mediană de 6,3% în anul 2023, în comparaţie cu o creştere mediană de 5,9% în anul 2022, conform rezultatelor unui raport realizat de compania Mercer Marsh Benefits.

Cel mai mult vor creşte cele din producţia echipamentelor de transport şi cele din comerţ. Astfel, în producţia echipamentelor de transport creşterea salarială mediană previzionată este de 12,3%, iar în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul creşterea mediană previzionată este de 11,5%. Creşteri salariale semnificative vor fi şi în agricultură, logistică, servicii nefinanciare şi high-tech.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro