Eveniment

Prima declaraţie oficială de la Ministerul Energiei, în plin picaj al companiilor pe bursă după modificările fiscale propuse: Continuăm activitatea la Regulamentul privind Etichetarea Pneurilor

Prima declaraţie oficială de la Ministerul Energiei,...

Autor: Roxana Petrescu

19.12.2018, 17:21 1995

În timp ce piaţa energiei vorbeşte de faliment şi de un posibil blocaj al proiectelor de gaz din Marea Neagră, ministrul energiei anunţă că va continua lucrările la regulamentul pentru etichetarea pneurilor după ce a preluat Preşedinţia Consiliului Energie.

Ministerul Energiei, entitate care deţine unele dintre cele mai importante companii din sectorul energetic local, a anunţat că ministrul Anton Anton, a preluat astăzi, în mod simbolic, de la omologul său austriac, Preşedinţia Consiliului Energie. Anunţul vine în contextul în care piaţa fierbe după ce ieri seară au fost anunţate diferite măsuri fiscal de taxare, energia fiind unul dintre cele mai afectate domenii. În timp ce jucătorii din piaţa energiei vorbesc de famliment, Ministerul Energiei vorbeşte despre etichetarea pneurilor.

“Preşedinţia Română va depune eforturi constructive în avansarea negocierilor Directivei Gaze Naturale, în vederea instituirii unui cadru legislativ coerent şi transparent pentru piaţa de gaze naturale la nivel european, reflectând voinţa politică a colegiuitorilor. De asemenea, Preşedinţia Română va continua activitatea cu privire la propunerile legislative recente, anume Regulamentul privind Etichetarea Pneurilor, precum şi Decizia de Adaptare a Eficienţei Energetice în context Brexit”, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Un obiectiv va fi şi promovarea unor dezbateri sectoriale aprofundate pe tema Strategiei UE pe termen lung de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în cât mai multe formate ale Consiliului UE. 

”Preşedinţia Română va duce mai departe eforturile la nivel european pentru continuarea implementării Uniunii Energetice şi propune o reflecţie asupra viitorului sistemului energetic european, care să răspundă cel mai bine unei tranziţii realiste spre o economie cu emisii scăzute de carbon. În acest context, menţinerea neutralităţii tehnologice este un principiu esenţial în promovarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon, pentru care încurajăm finanţarea în cercetare şi implementare.  Împreună cu soluţiile de stocare a energiei şi carbonului, precum şi utilizarea soluţiilor de eficienţă energetică, reprezintă posibile modalităţi de a merge mai departe pe calea decarbonării. Prin urmare, este crucial să stimulăm diversitatea tehnologică, prin cercetare şi inovare, pentru a aborda de o manieră eficientă schimbările climatice”, declară ministrul Energiei Anton Anton.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO