Eveniment

Prima reacţie a lui Ludovic Orban după demiterea guvernului PNL: Un Parlament dominat de forţe retrograde a decis căderea Guvernului.Am pierdut doar o bătălie

Prima reacţie a lui Ludovic Orban după demiterea...

Autor: Diana Grigore

05.02.2020, 16:01 615

Ludovic Orban a declarat, miercuri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că Guvernul „cade în picioare” şi că parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură sunt dominaţi „de forţe retrograde”. El susţine că e mândru de ce a putut realiza în trei luni de guvernare.

„Un parlament dominat de forţe retrograde, aşa cum i-am numit parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia şi interesele României, a decis astăzi, prin moţiune de cenzură, căderea Guvernului pe care îl condus. Aşa cum am spus înainte de moţiune, Guvernul cade în picioare”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

El a adăugat că a pierdut „doar o bătălie” şi că e mândru de ce a realizat cabinetul său în trei luni de guvernare.

„Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, de faptul că într-o perioadă extrem de scurtă am reuşit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, că am reaşezat România în rândul naţiunilor europene, pe picior de egalitate, că am refăcut credibilitatea României în faţă partenerilor europeni şi strategici. Am reuşit într-un timp extrem de scurt să luăm decizii cu impact. Aduc aminte de eliminarea supraccizei la combustibili, abrogarea recursului compensatoriu, rectificarea bugetară care a salvat bugetul României şi a permis încheierea exerciţiului bugetar”, a subliniat Orban.

Guvernul a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură. Au existat 261 de voturi „pentru”, fiind necesare doar 233.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO